Nog vier landen over – wie wint het EK?

0

Niet veel mensen zullen een honderd procent score hebben in de voorspelling die ze maakten voor het EK in Frankrijk begon met de vier halve finalisten. Met Duitsland, Frankrijk, Portugal en Wales is het laatste land de grote verrassing.

Ook voor Portugal zullen veel vooraf een ander land hebben ingevuld. Wie van de vier heeft de beste kansen om het EK te winnen?

 

48 wedstrijden zijn gespeeld in Frankrijk, er zijn er nog 3 over: een halve finale tussen Portugal en Wales en een halve finale tussen Duitsland en Frankrijk. Hier vind je de euro 2016 odds voor de halve finales en de uiteindelijke winnaar van het eerste EK met 24 deelnemers. Wie denkt jij dat er gaat winnen?

 

 

Wales – Portugal

 
De eerste halve finale van woensdag is de grote verrassing: Wales – Portugal. En die verrassing ontstond eigenlijk al na de derde wedstrijd in de groepsfase. Nadat Spanje en Engeland tweede in de poule werden, bleek één deel van het schema van het toernooi veel sterker te zijn dan het andere.
 
Samenvatting Portugal - Wales
 
Met wereldkampioen Duitsland, titelverdediger Spanje, gastland Frankrijk, finalist van het vorige EK Italië én outsider Engeland allemaal aan één kant van het schema, zal Portugal dolblij geweest zijn met het winnende doelpunt van IJsland in de slotfase tegen Oostenrijk.
 
Daardoor werd Portugal namelijk derde in de groep en kwam het uit in het andere deel van het schema waarin alleen België op papier een grote naam was. De Belgen werden echter verrast door de nummer één van groep B, Wales. De ploeg van bondscoach Chris Coleman won al van Slowakije en Rusland in de groep, zag een gelijkspel in de laatste minuut worden weggenomen door buurland Engeland en schakelde Noord-Ierland uit in de achtste finale. Maar de 3-1 zege op België maakt het verhaal compleet voor Wales.
 
Of gaat het sprookje gewoon nog door en kan de debutant op het EK de finale halen? Zoals Wales vlijmscherp was op de counter tegen de Rode Duivels, kan het ook Portugal pijn doen. Bovendien hebben de Portugezen nog niet echt overtuigd. De ploeg met sterspeler Cristiano Ronaldo speelde gelijk tegen IJsland, Oostenrijk en Hongarije en mocht van geluk spreken dat het met die resultaten door kon gaan in de groep. Daarna had het een verlenging nodig tegen Kroatië en strafschoppen tegen Polen nadat na negentig minuten ook een gelijkspel op het scorebord stond.
 
Bij Wales ontbreekt een van de sterren: Aaron Ramsey. Hij pakte tegen België zijn tweede gele kaart en is geschorst. Dat geldt ook voor verdediger Ben Davies.
 
Duitsland – Frankrijk
 
De andere halve finale gaat tussen de wereldkampioen Duitsland en gastland Frankrijk. Waar de Duitsers met Italië al een ploeg van formaat hebben moeten verslaan heeft de ploeg van Didier Deschamps nog nauwelijks echte tegenstand gehad. In de groep trof het Zwitserland, Albanië en Roemenië. In de knock-outfase trof het Ierland en IJsland, twee landen uit pot 4 bij de loting, op het pad.
 
Pas tegen IJsland liet het gastland de echte klasse zien. IJsland keek al in de rust tegen een 4-0 achterstand aan waardoor Deschamps alvast kon nadenken wat zijn elftal wordt tegen Duitsland. Komt N’golo Kanté terug in de ploeg? Blijven Moussa Sissoko en Samuel Umtiti staan? 
 
De Duitse bondscoach Joachim Löw moet in ieder geval gaan puzzelen. Mats Hummels is geschorst, Sami Khedira en Mario Gomez zijn geblesseerd en ook Bastian Schweinsteiger is twijfelachtig. Hierdoor zal Julian Draxler waarschijnlijk terugkeren in de basis. Thomas Müller kan in de punt spelen, maar de aanvaller van Bayern München heeft het vizier nog niet op scherp. Sterker, hij wist nog nooit op een EK te scoren. Ook zijn strafschop tegen Italië ging mis.
 
Het beloven twee mooie halve finales te worden, met in ieder geval een verrassing in de finale. Wie wint het EK?
Share.

Laat een reactie achter